Home » Blog » Vrije tijd » Een avondje weg

Een avondje weg

door | 23 nov, 2023 | Vrije tijd

Twee jaar geleden zijn we met het gezin naar het theatertour van Waylon geweest. Wat was dit prachtig.

Nu denken sommige mensen: Miranda, kan je daar nu wel tegen? Je zit altijd te zeuren over lawaai, drukte.

Dat klopt helemaal. Maar ik kies hier zelf voor. Het lawaai, muziek is niet onverwacht. Ik ben er op voorbereid. Hetzelfde met de drukte. We zijn er heel vroeg heen gegaan. We waren bijna als eerste. Zo zie je de mensen aankomen in plaats van dat je tegelijk met de mensen binnenkomt.

Naar de grote zaal toe, stonden we ook vooraan. We konden gelijk naar onze stoelen. Ook geen last van de drukte. In de pauze gingen we drinken halen. Mijn man ging in de rij staan en wij stonden erbij. Snel opdrinken en weer terug naar de zaal, voordat de pauze voorbij is. Bij de jassen ophalen moesten we wel in de drukte, maar ja, ik was er op voorbereid.

Mijn man reed, dus dit scheelde ook in energie. De dag zelf heb ik de huishouding gedaan en even achter de computer. Niet te lang, anders kost dit mentale energie.

Mijn hoofd is nu heel onrustig. De informatie van gisteravond wordt verwerkt. Met zoveel mensen, muziek etc heeft mijn hoofd wel een tijdje nodig om het te verwerken. Dit kan wel een paar dagen duren. Hier ben ik bewust van en ik houd hier rekening mee dat ik niet veel kan hebben. Dus geen onverwachte gebeurtenissen, geen gezeur etc.

Wat ik leuk vond is dat mijn zoon, toen van 15 jaar ook mee was. Hij wilde ook een keer een theatertour meemaken. Hij wist niet echt wat ze kon verwachten. Waylon is zijn muziek niet, maar dat maakte hem niets uit.

Hij heeft hem vermaakt. Heel veel nieuwe indrukken. Hij had het hartstikke druk hiermee. Dit betekende wel dat wij de volgende keer met zijn muziek mee moesten, Zoals Snelle of Suzanne en Freek. Dit is totaal mijn smaak niet, maar voort wat hoort wat. Hij was ook met ons meegegaan.

Dit heb ik ook gedaan. We zijn vorig jaar naar Suzanne en Freek geweest. Niet alle liedjes vond ik mooi, maar dat mocht de pret niet bederven.

Over Miranda

Mijn naam is Miranda Schoot, ik ben 48 jaar en woon in Harlingen. Samen met mijn man hebben we 1 zoon van 17 jaar. Sinds 2010 weet mijn zoon dat hij autisme heeft en ik weet het sinds 2013.

Ik weet hoe grillig autisme kan zijn en ook ik heb dieptepunten meegemaakt zoal op het werk en thuis zoals bv. depressie en burn out.

Gerelateerde artikelen

Vakantieperiode geeft onrust

Vakantieperiode geeft onrust

Voor velen betekent vakantie rust en genieten. Persoonlijk ervaar ik de vakantieperiode weinig rust en meer onrust in mijn hoofd. Ik ben ook altijd blij dat de vakantieperiode voorbij is. De normale leven/structuur voor iedereen. 

lees verder
Dagje weg

Dagje weg

We gingen vorig jaar met het gezin naar de dierentuin. Dieren trekt mij erg aan, fantastisch gewoon om de beesten te zien, zoals: pinguins, giraffen, neushoorns, zeeleeuwen, leeuwen etc. In principe als ik helemaal alleen met het gezin zou zijn, kan ik de hele dag wel naar de beesten kijken. Heerlijk ontspannend.

Maar de realiteit is echter anders. Het kost mij zoveel energie, dat ik echt een dag/anderhalve dag bij moet komen om me weer op te laden. Dit weet ik nu en dat hou ik dus ook in mijn agenda in de gaten. Ik heb het er wel voor over: een dagje weg genieten met mijn gezin.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin