Waarom ik autismecoach ben geworden

Afspraak maken

Sinds het vierde jaar van mijn zoon wisten we dat ze de symptomen van ASS heeft.

Ik zag elke keer mijn spiegelbeeld en kon daar niet mee omgaan.
De symptomen die zij heeft zijn onder andere:
– gevoelens niet uiten
– Een tragere denksnelheid, waardoor ze heel snel vermoeid raakt.
– Overspoeld door te veel prikkels
– Moeite houden met overzicht
– Omgevingsveranderingen
– Niet goed om kunnen gaan met vrije tijd
– Moeite met aandacht te verdelen

In 2013 heb ik mij laten onderzoeken bij een GGZ-instelling. Daar kwam de diagnose ASS-PDD nos uit.
Je zal denken, mooi probleem opgelost, de ontbrekende puzzelstukjes kan ik nu plaatsen. Nee dus, ik kon dit niet verdragen.

Ik heb een STEMPEL dat PDD nos heet. Belachelijk. Ik was kwaad, verdrietig, wanhopig, teleurgesteld in mijzelf. Ik gaf mijzelf de schuld, dat Kim PDD nos heeft en ga maar zo door. Dit heeft wel een paar jaar geduurd, voordat ik het accepteerde en verwerkt heb.

======================================================================================================================

Negativiteit over mijn autisme

Vanaf 2013 ging ik alleen van de negatieve kant uit van Autisme. Dit heeft een paar jaar geduurd. Ik zag mij niet meer als Miranda, maar als een Autist.

in deze periode was ik ook nog bezig met mijn studie secretaresse. Maar ja, als autist hoef je niet secretaresse worden. Je moet snel kunnen omschakelen, spoedklusjes, telefoontjes tussendoor en ga maar zo door. Ik baalde enorm. Dat kan er ook wel bij. Secretaresse werkzaamheden vond ik prachtig om te doen.

Positiviteit over mijn autisme

Het heeft wel een paar jaar geduurd, voordat ik wat positief was over mijn autisme kenmerken. Ik zie nu vooral de positieve kanten van Autisme.

De positieve kanten van mijn Autisme is vooral:
– loyaliteit
– eerlijkheid
– betrouwbaarheid
– detailgericht
– erg betrokken
– afspraak is afspraak
– nauwkeurig
– kwaliteitsbewustzijn
– goed geheugen
– heel veel doorzettingsvermogen
– analistisch vermogen
– leervermogen
– zorgzaam

=====================================================================================================================

Bij de GGZ-instelling heb ik veel geleerd over de psycho educatie, sociale vaardigheden en cognitieve gedragstherapie. Ik kreeg veel Tools mee om er mee om te gaan. Maar een nadeel was, hoe ga je allemaal met de Tools om. Wanneer heb ik welk Tool nodig.

Ik weet hoe grillig autisme kan zijn en ook ik heb dieptepunten meegemaakt zoal op het werk en thuis zoals bv. Depressie en (autistische) burn out.

Mijn negatieve ervaringen met autisme, zoals moe zijn van alle drukte en chaos, overprikkeling, geen grip hebben, alleen maar willen terugtrekken is uitgelopen naar positieve ervaringen zoals willen werken naar minder chaos, meer overzicht en samenhang, flexibeler, betere grenzen stellen, houvast, tijd en energie voor mijzelf en het gezin, werk en studie. Dit vind ik zo waardevol, dat ik het graag wil overbrengen naar jongeren en volwassenen met autisme die er ook mee stoeien.

======================================================================================================================

Ik ben nu 5 jaar een gecertificeerd autismecoach. Ik begeleid jongeren en volwassenen met autisme in onder andere:
– die veel stress ervaren en graag rust willen.
– die net gehoord hebben dat ze autisme hebben. Om ze te ondersteunen en begeleiden, zoals:
Meer inzicht in hun autisme
In sociale vaardigheden
In goede aanpassingen in leef-en werkomgeving
In leren plannen en organiseren
Levensloopbegeleiding steun bij kleine en grote veranderingen.
Ambulante begeleiding
Betere relatie met partner/collega´s/buren etc.

En ik ondersteun, geef advies aan ouders/partners/werkgevers/hulpverleners/leerkrachten.

Samen met Karin Simonis-Wigbels organiseren we al 3 jaar verschillende workshops/lezingen/trainingen voor verschillende doelgroepen.

Wil je door mij gecoacht worden of heb je nog vragen, neem gerust contact op. We kunnen dan een vrijblijvend gesprek inplannen waarin we zorgvuldig na gaan wat je wilt of hoe ik je daarbij kan helpen.