Jongeren
Afspraak makenEen autismecoach kan je helpen:
Inzicht in overprikkeling en oplossingen
Met het plannen en organiseren van de dagelijkse dingen
Met relaties en sociale verwachtingen voor jou begrijpelijker te maken
door jou te ondersteunen bij het aangaan van sociaal contact, activiteiten, sportclub of werk
door als tussenpersoon te fungeren tussen jou en je leerkracht/werkgever
door mensen in je eigen sociale omgeving te helpen jou beter te begrijpen
door je eigen situatie te helpen organiseren, aangepast naar jouw wensen
in het vinden van een voor jou passend dag- of weekschema dat je houvast en voorspelbaarheid geeft
Mijn passie is om mijn kennis en ervaring breder in te zetten voor de mensen die te maken hebben met autisme. Zodat ze (nog) meer inzicht, bewustwording en ervaren wat autisme eigenlijk betekent in de thuis- werk en/of schoolsituatie.
Ik weet hoe het is om autisme te hebben.
Mijn zoon heeft autisme en TOS (taalontwikkelingstoornis). Op mijn 38e jaar leeftijd heb ik mijn diagnose gekregen. Ik kon er totaal niet mee omgaan, gevolg was dat ik 2,5 jaar depressief ben geweest. Het was echt een zwarte wolk voor mij. Ik accepteerde het niet.
Ik wist niet meer wie ik was. Wie is Miranda eigenlijk? Ik was mijzelf totaal kwijt. Je hoort altijd: autisten zijn niet gevoelig, ze kunnen niet flexibel zijn, geen contacten leggen, altijd eenzaam.
Ik snapte er niets van. Wat nou geen contacten leggen. Ik kan goed met mensen omgaan, praatjes maken. Gezelligheid vind ik ook leuk. En ik ben juist heel erg gevoelig.
Dit heeft 2,5 jaar geduurd. Toen heb ik de knop omgedraaid. Ik ging de positieve kant opkijken. Ik kreeg meer inzicht in mijn autisme. Wat mijn kwaliteiten en autismekenmerken zijn. Ik kan nu veel beter met mijn autisme omgaan. Ik weet als ik gespannen en gestresst ben, mijn autismekenmerken meer naar voren komt en hoe ik hier mee om kan gaan.