Home » Blog » Overige » 1 juni een lach en een traan
lach en een traan

1 juni een lach en een traan

door | 31 mei, 2023 | Overige

Een lach

Op 1 juni zijn Klaas en ik 22 jaar getrouwd. We hebben al heel wat meegemaakt, ups en downs. De laatste jaren zijn we voor mijn gevoel dichterbij elkaar gekomen.

Dit komt ook mede dat ik mij meer kwetsbaar opstel. Ik praat meer over wat mij dwars zit. Paar jaar geleden zei ik echt niet wat er aan de hand was. Dat lukte mij ook niet.

Door verschillende vaardigheden leerde ik meer open te zijn. Ook de NLP training dat ik sinds februari volg helpt mij ook enorm. Het is wel intensief, omdat het een persoonlijke reis is.

ik kom mijzelf ook wel tegen met mijn gevoel/emoties wat ik nog niet makkelijk vind, en dat mag ook.

Een traan

echter deze dag, 1 juni, is ook een zwarte dag. Heeft een schaduwkant. Mijn vader is nu 9 jaar niet meer bij ons. Ik heb door therapie paar jaar geleden een plekje kunnen geven, maar toch denk ik iedere dag aan hem. Is het niet overdag is het wel ‘s avonds. Wat ik niet zo makkelijk vind is de leegte en hoe het gegaan is. Het hele proces. In mijn hoofd klopt het gewoon niet. Ouders moeten met ouderdom overlijden en niet door ziekte. Als je vraag hoe het gebeurt is, kan ik je vanaf de eerste dag tot aan het einde precies het hele ziekteproces (5 weken) vertellen hoe het gegaan is. Zo heb je een onafhankelijke vader en op de één of andere dag is het een hele andere man. Heel apart. Ik kan er nog niet bij.

De laatste jaren blijf ik er niet zo meer inhangen. Alleen als het weer getriggerd word, dan heb ik het niet zo makkelijk. Maar we slaan er wel doorheen. Ik weet dat ik het kan.

Onze trouwdag viel eigenlijk in het niet. Ik gaf er de laatste jaren geen aandacht meer aan. Het klopte gewoon niet. Je kan toch niet plezier hebben terwijl mijn vader er niet meer is. 

Een lach

In 2018 heb ik een autismecoachopleiding gevolgt en wilde een eigen bedrijf beginnen. Ja, dan vraag jezelf af, wanneer zal ik beginnen? Op 1 januari, 1 maart o.i.d. Ik dacht, waarom niet op 1 juni. Dit is al een dag om nooit te vergeten. Dat heb ik dus gedaan. Ik ben naar de KvK gegaan en ingeschreven Schoot Kracht! autismecoaching. Nog geen spijt van dat ik dat gedaan heb.

Over Miranda

Mijn naam is Miranda Schoot, ik ben 48 jaar en woon in Harlingen. Samen met mijn man hebben we 1 zoon van 17 jaar. Sinds 2010 weet mijn zoon dat hij autisme heeft en ik weet het sinds 2013.

Ik weet hoe grillig autisme kan zijn en ook ik heb dieptepunten meegemaakt zoal op het werk en thuis zoals bv. depressie en burn out.

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin