Werkgevers, Leerkrachten of Zorgprofessionals

Meer inzicht, bewustwording, meer ervaren in autisme
Afspraak maken
9

Loop je vast met je cliënt/student of werknemer, omdat je hem/haar niet begrijpt?

9

Heb je geen grip meer?

9

Heb je geen aansluiting meer?

9

Je hebt van alles geprobeerd, maar je komt niet verder?

9

De werknemer, student of cliënt vertrouwt je niet meer, je weet niet wat je verkeerd hebt gedaan?

Mijn passie is om mijn kennis en ervaring breder in te zetten voor de mensen die te maken hebben met autisme. Zodat ze (nog) meer inzicht, bewustwording en ervaren wat autisme eigenlijk betekent in de thuis- werk en/of schoolsituatie.

Ik wil je graag hierbij helpen door mijn kennis en ervaring te delen door:

I

Ondersteuning, advies en/op tips

I

Workshops/trainingen

Ik wil je graag hierbij helpen door mijn kennis en ervaring te delen door:

I

Korte lezingen/persoonlijke verhaal/gastspreker

Ik weet hoe het is om autisme te hebben.

Mijn zoon heeft autisme en TOS (taalontwikkelingstoornis). Op mijn 38e jaar leeftijd heb ik mijn diagnose gekregen. Ik kon er totaal niet mee omgaan, gevolg was dat ik 2,5 jaar depressief ben geweest. Het was echt een zwarte wolk voor mij. Ik accepteerde het niet.

Ik wist niet meer wie ik was. Wie is Miranda eigenlijk? Ik was mijzelf totaal kwijt. Je hoort altijd: autisten zijn niet gevoelig, ze kunnen niet flexibel zijn, geen contacten leggen, altijd eenzaam.

Ik snapte er niets van. Wat nou geen contacten leggen. Ik kan goed met mensen omgaan, praatjes maken. Gezelligheid vind ik ook leuk. En ik ben juist heel erg gevoelig.

Dit heeft 2,5 jaar geduurd. Toen heb ik de knop omgedraaid. Ik ging de positieve kant opkijken. Ik kreeg meer inzicht in mijn autisme. Wat mijn kwaliteiten en autismekenmerken zijn. Ik kan nu veel beter met mijn autisme omgaan. Ik weet als ik gespannen en gestresst ben, mijn autismekenmerken meer naar voren komt en hoe ik hier mee om kan gaan.

Als autismecoach in opleiding ben ik regelmatig in gesprek met Miranda. Miranda is een fijne gesprekspartner die goed kan vertellen wat autisme voor haar betekent.

Wietske Hoekstra

Wietske Hoekstra autismecoach

Miranda kan tot in detail vertellen hoe haar autisme allerlei zaken in haar leven beïnvloedt en hoe zij daarmee omgaat. Ze legt het helder uit en met een gezonde dosis humor en plezier. 

Karin Simonis-Wigbels

Mooi! Life coaching

Kan ik wat voor je betekenen? Wil je eerst meer weten over mij? Heb je andere vragen?