Ouders, familie of partner

voor meer rust en harmonie in het leven
Afspraak maken
9

Begrijp je jouw kind of partner niet?

9

Hebben jullie steeds woordenwisseling?

9

Wil je de ander beter begrijpen?

9

Wil je de ander beter ondersteunen?

9

De ander is altijd boos of terughoudend?

9

Hoe kom je in gesprek met de ander?

9

Hoe voorkom ik dat ik zelf over de grens ga?

Mijn passie is om mijn kennis en ervaring breder in te zetten voor de mensen die te maken hebben met autisme. Zodat ze (nog) meer inzicht, bewustwording en ervaren wat autisme eigenlijk betekent in de thuis- werk en/of schoolsituatie.

Ik wil je graag hierbij helpen het gedrag te verklaren, te leren begrijpen en hier zo goed mogelijk mee om leren te gaan.

Ik weet hoe het is om autisme te hebben.

Mijn zoon heeft autisme en TOS (taalontwikkelingstoornis). Op mijn 38e jaar leeftijd heb ik mijn diagnose gekregen. Ik kon er totaal niet mee omgaan, gevolg was dat ik 2,5 jaar depressief ben geweest. Het was echt een zwarte wolk voor mij. Ik accepteerde het niet.

Ik wist niet meer wie ik was. Wie is Miranda eigenlijk? Ik was mijzelf totaal kwijt. Je hoort altijd: autisten zijn niet gevoelig, ze kunnen niet flexibel zijn, geen contacten leggen, altijd eenzaam.

Ik snapte er niets van. Wat nou geen contacten leggen. Ik kan goed met mensen omgaan, praatjes maken. Gezelligheid vind ik ook leuk. En ik ben juist heel erg gevoelig.

Dit heeft 2,5 jaar geduurd. Toen heb ik de knop omgedraaid. Ik ging de positieve kant opkijken. Ik kreeg meer inzicht in mijn autisme. Wat mijn kwaliteiten en autismekenmerken zijn. Ik kan nu veel beter met mijn autisme omgaan. Ik weet als ik gespannen en gestresst ben, mijn autismekenmerken meer naar voren komt en hoe ik hier mee om kan gaan.

Kan ik wat voor je betekenen? Wil je eerst meer weten over mij? Heb je andere vragen?