Home » Blog » Vrije tijd » Wat heb ik eigenlijk met Boeddha’s?

Wat heb ik eigenlijk met Boeddha’s?

door | 29 mrt, 2023 | Vrije tijd

De laatste jaren ben ik boeddha’s gaan verzamelen. Het gaat vooral om mannelijke boeddha’s.

Dit is begonnen nadat mijn vader in 2014 overleed, na een korte heftige ziektebed. Inhoudelijk ga ik hier niet verder op in.

We hebben een mooie prachtige foto van mijn vader gekregen. Normaal plaats je de foto op een plek voor herinnering. Dit kon ik niet en nog steeds niet. Het lukt mij niet om het plekje in huis te geven.

In mijn beeld/gedachtegang klopt het niet. Hoe hij op de foto eruit ziet, op die leeftijd hebben wij van onze vader afscheid moeten nemen. Dit blijft een negatieve pijnlijke herinnering.

Ik wil mijn vader als positieve herinnering zien. En onbewust, ben ik nu achter, is mijn interesse in boeddha’s begonnen. Het gaat niet om het geloof, nee het is de uitstraling van de beelden. Bij mij komen ze over als rust, bescherming, veilig. Dit was bij mijn vader ook zo. Het was een rustige, sterke man. Stond altijd voor ons klaar.

Mijn man zegt wel, nog meer boeddha’s? Het lijkt wel een boeddhahuis. Maar voor mij zit er een betekenis achter.

Mijn gedachtegang:

 • Ik heb zo positieve herinnering van mijn vader,
 • Mijn vader is dichtbij,
 • Mijn vader beschermt mij zo,
 • Ik voel de rust van mijn vader.

Van mijn oud-collega heb ik een vrouwelijke boeddha gekregen. Hij heeft uitgelegd dat vrouwelijke boeddha sterke vrouwen zijn. Hier zie ik mij zelf ook wel in. Het is elke dag balans zoeken met mijn energie, het kost elke dag veel energie, maar ik sla mij er wel doorheen.

groet,

Miranda

 

Over Miranda

Mijn naam is Miranda Schoot, ik ben 48 jaar en woon in Harlingen. Samen met mijn man hebben we 1 zoon van 17 jaar. Sinds 2010 weet mijn zoon dat hij autisme heeft en ik weet het sinds 2013.

Ik weet hoe grillig autisme kan zijn en ook ik heb dieptepunten meegemaakt zoal op het werk en thuis zoals bv. depressie en burn out.

Gerelateerde artikelen

Dagje weg

Dagje weg

We gingen vorig jaar met het gezin naar de dierentuin. Dieren trekt mij erg aan, fantastisch gewoon om de beesten te zien, zoals: pinguins, giraffen, neushoorns, zeeleeuwen, leeuwen etc. In principe als ik helemaal alleen met het gezin zou zijn, kan ik de hele dag wel naar de beesten kijken. Heerlijk ontspannend.

Maar de realiteit is echter anders. Het kost mij zoveel energie, dat ik echt een dag/anderhalve dag bij moet komen om me weer op te laden. Dit weet ik nu en dat hou ik dus ook in mijn agenda in de gaten. Ik heb het er wel voor over: een dagje weg genieten met mijn gezin.

lees verder
Vakantieperiode geeft onrust

Vakantieperiode geeft onrust

Voor velen betekent vakantie rust en genieten. Persoonlijk ervaar ik de vakantieperiode weinig rust en meer onrust in mijn hoofd. Ik ben ook altijd blij dat de vakantieperiode voorbij is. De normale leven/structuur voor iedereen. 

lees verder

1 Reactie

 1. Coby van Grootveld

  Oh Miranda wat heb ik respect voor jouw.
  Super hoe jij van je probleem je kracht hebt gemaakt en nu ook anderen hebben dit te bereiken.
  Petje af.
  Hg Coby de moeke van Femke je voetbal vriendintsje

  Reageer

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin