Home » Blog » Vrije tijd » Vakantieperiode geeft onrust

Vakantieperiode geeft onrust

door | 21 jul, 2023 | Vrije tijd

Voor velen betekent vakantie rust en genieten. Persoonlijk ervaar ik de vakantie weinig rust. Ik ben altijd blij dat de vakantieperiode voorbij is. De normale leven/structuur voor iedereen.
Mijn zoon en mijn man hebben vakantie en dan gaan we leuke activiteiten verzinnen door dagjes weg te gaan, zwemmen, terras zitten, pitch en putt, suppen en ga maar zo door. Wel erg leuk en gezellig hoor, maar het kost mij dubbel zoveel energie.

Dit komt doordat mijn dagelijkse structuur anders wordt, omschakelen, andere prikkels (cognitief/emotioneel en zintuigelijk), zoals de geluiden, zonlicht, hoge temperaturen, nieuwe omgeving etc. Ik ben ‘s middags dan ook erg moe en lig dan niet laat op bed. Dit weet ik nu en ik accepteer dat. Mijn gezin ook, zoonlief heeft ook autisme en heeft daar ook last van.

We hebben besloten niet meer een week weg te gaan. Dit hebben we wel een paar jaar gedaan, maar ik had totaal geen rust. Overdag deden we van alles en ‘s avonds sliep ik niet veel, een te druk hoofd. In plaats van uitgerust terugkomen van vakantie was ik helemaal op. Met dagjes weg zijn we ook de hele dag bezig, maar ‘s middags zijn we thuis in onze eigen rustige omgeving.   Dat dagje weg ook geen ontspanning is kun je lezen in mijn blog https://schootkrachtautismecoaching.com/vrije-tijd/dagje-weg/.

Ik heb het nu wel aardig in de gaten hoe het bij mij werkt. Ook ben ik meer in balans in de vakantieperiode. Is de vakantie bij jou ook zo vermoeiend? NVA heeft wat tips: https://www.autisme.nl/2023/06/29/10-tips-voor-een-autismevriendelijke-vakantie/. Collega Karin Simonis-Wigbels heeft ook een mooie blog geschreven over vakantie https://www.mooilifecoaching.nl/fijne-vakantie-met-autisme/.

 

Over Miranda

Mijn naam is Miranda Schoot, ik ben 48 jaar en woon in Harlingen. Samen met mijn man hebben we 1 zoon van 17 jaar. Sinds 2010 weet mijn zoon dat hij autisme heeft en ik weet het sinds 2013.

Ik weet hoe grillig autisme kan zijn en ook ik heb dieptepunten meegemaakt zoal op het werk en thuis zoals bv. depressie en burn out.

Gerelateerde artikelen

Dagje weg

Dagje weg

We gingen vorig jaar met het gezin naar de dierentuin. Dieren trekt mij erg aan, fantastisch gewoon om de beesten te zien, zoals: pinguins, giraffen, neushoorns, zeeleeuwen, leeuwen etc. In principe als ik helemaal alleen met het gezin zou zijn, kan ik de hele dag wel naar de beesten kijken. Heerlijk ontspannend.

Maar de realiteit is echter anders. Het kost mij zoveel energie, dat ik echt een dag/anderhalve dag bij moet komen om me weer op te laden. Dit weet ik nu en dat hou ik dus ook in mijn agenda in de gaten. Ik heb het er wel voor over: een dagje weg genieten met mijn gezin.

lees verder
Wat heb ik eigenlijk met Boeddha’s?

Wat heb ik eigenlijk met Boeddha’s?

De laatste jaren ben ik boeddha’s gaan verzamelen. Het gaat vooral om mannelijke boeddha’s.

De laatste jaren ben ik boeddha’s gaan verzamelen. Het gaat vooral om mannelijke boeddha’s.

Dit is begonnen nadat mijn vader in 2014 overleed, na een korte heftige ziektebed. Inhoudelijk ga ik hier niet verder op in.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin