Methodes

Ik gebruik de volgende methodes:

Methode meer rust met autisme (ontwikkeld door M.Boxhoorn)

Dit is een praktisch stappenplan met als doel zorgen voor rust in werk en leven, waardoor jij – met autisme – meer energie overhoudt en geniet van wat er is.

  • We brengen in kaart waaraan je merkt dat je stress ervaart en wat de oorzaken van stress zijn, zodat je weer meer grip ervaart op je eigen stress.
  • Door meer duidelijkheid en overzicht in werk en leven te creëren ontstaat er rust. Je krijgt praktische tips en tools voor jouw persoonlijke situatie aangereikt.
  • We zoeken samen naar jouw optimale balans in inspanning en ontspanning, zodat het leven weer leuker en relaxter wordt.
  • Je leert hoe je kunt communiceren over stress en hoe je verteld wat je nodig hebt voor rust.

Zo heb je een soort ‘handleiding’ waardoor je meer grip op je stress hebt en eerder weet wanneer stress te hoog oploopt. Bovendien weet je precies wat je kunt doen om weer meer rust te krijgen. Keer op keer. Daar heb je de rest van je leven profijt van.

Methode Teken je gesprek (ontwikkeld door A.de Vreede)

Teken je gesprek is het visueel maken van een gesprek. Met symbolen, kleuren en kernachtige beschrijvingen maak je een gestructureerd, visueel verslag van wat jou verteld wordt. ​Met Teken je gesprek heb ik als begeleider een concreet middel in handen, waarbij ik gestructureerd met een kind (vanaf ongeveer acht jaar), jongere of volwassene kan praten en tekenen over allerlei levenszaken.

Methode Geef mij de 5 (ontwikkeld door C.de Bruin)

Geef me de 5 is een unieke methodiek die antwoord geeft op al jouw vragen rondom autisme en je echt verder helpt! 

De 5 pijlers van onze methodiek

1. Autisme begrijpen

2. Positief contact
3. Basisrust creëren
4. Problemen oplossen
5. Ontwikkeling bevorderen