Klantervaringen

Foto door Roberto Nickson op Pexels.com

Ervaringsdeskundigheid ondersteuning

Als autismecoach in opleiding ben ik regelmatig in gesprek met Miranda.

Miranda is een fijne gesprekspartner die goed kan vertellen wat autisme voor haar betekent. Ze kan goed vertellen wat wel en wat niet werkt voor haar en waarom. Zij weet heel goed te verwoorden wat autisme in het dagelijks leven betekent.

Ik leer veel van haar ervaringsdeskundigheid en verheug me altijd op een goed gesprek met Miranda, met een gezonde dosis humor en een lekkere bak koffie. Ik maak graag gebruik van de ervaringsdeskundigheid van Miranda om zelf ook een steeds betere autismecoach te worden.

Wietske Hoekstra, autismecoach in opleiding


Ervaringsdeskundigheid workshop

Miranda kan tot in detail vertellen hoe haar autisme allerlei zaken in haar leven beïnvloedt en hoe zij daarmee om gaat.

Ze legt het helder uit en altijd met een gezonde dosis humor en plezier.

Ik werk graag samen met haar omdat we elkaar goed aanvullen qua kwaliteiten, het gewoon super gezellig is en ik er 100% op kan vertrouwen dat het goed gaat. Zowel praktisch (Miranda is echt overal op voorbereid) als inhoudelijk.

Tijdens een van de Autisme Belevings Circuits benoemde een deelnemer dat het zo fijn was hoe Miranda verwoordde wat autisme van binnenuit doet. Het was alsof Miranda haar cliënte met autisme een stem gaf (cliënte kon het niet zelf zeggen, dus het was altijd gokken wat er in haar om ging en waar het lastige gedrag vandaag kwam). Er vielen daarmee een heel aantal puzzelstukjes op z’n plaats! Dit maakte dat er weer mogelijkheden gezien werden om haar te bereiken, begeleiding en ontspanning te bieden, terwijl het daarvoor zo’n zoektocht was. Wat mij betreft verwoordde ze daarmee een grote meerwaarde die ervaringsdeskundigheid heeft.

Karin Simonis-Wigbels, Mooi! Lifecoaching


Deelneemster gratis sessie

Deelneemster J. Arbon heeft de gratis sessie een cijfer 10 gegeven met daarachter een heerlijkheid. Zij heeft het als belangstelling en openheid ervaren en gaat dit ook toepassen. Als waardering heeft de deelneemster een klein presentje gegeven.


Deelnemers workshop meer rust en minder stress bij autisme

  1. De opbouw van de workshop zat goed in elkaar. Ik weet waar ik het over hebt. Zij gaf deze workshop was een 7 en als tip meer voorbeelden aanhalen bij het stukje theorie, waardoor er meer herkenning is bij de klanten.

2. De algemene druk van de workshop van hem was dat het een eye opener en een nuttige bezigheid was. Geeft meer inzicht door inbreng van anderen. Hij gaat op basis van deze workshop lange termijnplanning vaker bijstellen. Hij gaf de workshop een 7,5.

3. de algemene indruk van hem was dat het goed voorbereid en goed verzorgd was. Een erg enthousiaste trainer, leuk spel en informatief. Hij gaat op basis van deze workshop bewuster letten op stresssignalen en niet te lang wachten met hulpvragen. Hij gaf de workshop een 8.


Deelnemer workshop inzicht in jouw autisme

Dit keer was de workshop 1 op 1. Het belangrijkste wat hij geleerd heb en gaat toepassen is dat ik kwaliteiten heeft. Hij gaf de workshop een 8, omdat er een spiegel voor hem werd gehouden hoe hij met zijn beperkingen om kan gaan.