Home » Blog » Blog » Vakantieperiode

Vakantieperiode

door | 13 jul, 2022 | Blog

 

 

Voor velen betekent vakantie rust en genieten. Persoonlijk ervaar ik de vakantie weinig rust. Ik ben altijd blij dat de vakantieperiode voorbij is. De normale leven/structuur voor iedereen.
Mijn dochter en mijn man hebben vakantie en dan gaan we leuke activiteiten verzinnen door dagjes weg te gaan, zwemmen, terras zitten, pitch en putt, suppen en ga maar zo door. Wel erg leuk en gezellig hoor, maar het kost mij dubbel zoveel energie.

Dit komt doordat mijn dagelijkse structuur anders wordt, omschakelen, andere prikkels (cognitief/emotioneel en zintuigelijk), zoals de geluiden, zonlicht, hoge temperaturen, nieuwe omgeving etc. Ik ben ‘s middags dan ook erg moe en lig dan niet laat op bed. Dit weet ik nu en ik accepteer dat. Mijn gezin ook, dochterlief heeft ook autisme en heeft daar ook last van.

We hebben besloten niet meer een week weg te gaan. Dit hebben we wel een paar jaar gedaan, maar ik had totaal geen rust. Overdag deden we van alles en ‘s avonds sliep ik niet veel, een te druk hoofd. In plaats van uitgerust terugkomen van vakantie was ik helemaal op. Met dagjes weg zijn we ook de hele dag bezig, maar ‘s middags zijn we thuis in onze eigen rustige omgeving. Dit geeft mij heel veel rust. Als ik thuis ben, kan ik pas ontspannen.

Ik heb het nu wel aardig in de gaten hoe het bij mij werkt. Ook ben ik meer in balans in de vakantieperiode.

Over Miranda

Mijn naam is Miranda Schoot, ik ben 47 jaar en woon in Harlingen. Samen met mijn man hebben we 1 dochter van 16 jaar. Sinds 2010 weet mijn dochter dat ze autisme heeft en ik weet het sinds 2013.

Ik weet hoe grillig autisme kan zijn en ook ik heb dieptepunten meegemaakt zoal op het werk en thuis zoals bv. depressie en burn out.

Interessante artikelen

Gerelateerde artikelen

Als het tegenzit…..

Als het tegenzit…..

Als alles goed gaat, heb ik niet zoveel last van mijn autismekenmerken. Ik kan dan heel goed functioneren, zowel thuis als op het werk.

Maar als iets veranderd, (ook als is het voor iemand anders iets kleins) heb ik echt last van mijn autismekenmerken.

lees verder
Dagje weg

Dagje weg

We gingen vorig jaar met het gezin naar de dierentuin. Dieren trekt mij erg aan, fantastisch gewoon om de beesten te zien, zoals: pinguins, giraffen, neushoorns, zeeleeuwen, leeuwen etc. In principe als ik helemaal alleen met het gezin zou zijn, kan ik de hele dag wel naar de beesten kijken. Heerlijk ontspannend.

Maar de realiteit is echter anders. Het kost mij zoveel energie, dat ik echt een dag/anderhalve dag bij moet komen om me weer op te laden. Dit weet ik nu en dat hou ik dus ook in mijn agenda in de gaten. Ik heb het er wel voor over: een dagje weg genieten met mijn gezin.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin