Hoe gaan wij met de corona crisis om

Deze week zijn de scholen dicht. Mijn dochter krijgt elke dag online huiswerk. Ze vindt taakjes en achter de computer prachtig om te doen, komt dat mooi uit.

Wat mij ook opvalt is, dat ze nu veel meer energie overhoudt voor andere activiteiten. De energievreters, zoals taxivervoer, elke dag vroeg weg 6.40 uur en laat thuis 16.45 uur, de omgevingslawaai op school, prikkels voor sociale contacten heeft ze niet.

Ikzelf vind het lekker, dat de verplichte afspraken niet door zijn gegaan (De reden waarom het niet doorgaat is niet leuk). Dit scheelt in stress en spanning. Dit compenseert een beetje met de externe prikkels wat ik binnenkrijg over de coronavirus.

De informatie over coronavirus komt bij mij hard binnen. Ik probeer het wat in te dimmen door alleen het nieuws ’s morgens 1x te volgen en ’s avonds. Voor de rest de televisie uit. Facebook probeer ik ook wat minder na te kijken.

De omgeving heeft het ook natuurlijk over het onderwerp corona. Ik probeer er niet te diep op in te gaan en niet persoonlijk naar mij toe te trekken. Als ik thuis kom, zoek ik afleiding bv. Huishouding, zoalsAfwassen, stofzuigen om de informatie te laten zakken.

‘ S middags komt mijn man uit het werk. Hij wil zijn verhaal ook kwijt. Bij hun is het ook elke dag afwachten of ze nog door kunnen werken of niet. Het lukt mij wel aardig om het verhaal aan te horen, maar ik trek het natuurlijk wel persoonlijk aan.

Mijn dagstructuur, is nu ook heel anders, omdat mijn dochter ook thuis zit. Ik ben niet de hele dag alleen wat ik echt nodig heb om tot rust te komen.

Normaal zit ik boven op mijn kantoor, maar nu ik weet dat er iemand beneden zit, heb ik niet de rust in mijzelf. Mijn bedoeling is als oplossing de koptelefoon gebruiken. Dan kom ik ook wel tot rust. Ook heb ik een verzwaringsdeken om even tot rust te komen. De ideeën zijn er wel, nu het knopje uitvoeren nog.

’s avonds is mijn hoofd wel erg moe, want ik ben toch bewust en onbewust er erg mee bezig. Het omschakelen, andere structuur, elke dag balans zoeken in draagkracht/last, nieuws horen, dingen naar mij toetrekken, oplossingen zoeken en uitvoeren voor rust, andere dagritme.