Home » Blog » Balansmanagement » Balans vinden in willen/doen, of denken/voelen

Balans vinden in willen/doen, of denken/voelen

door | 22 okt, 2022 | Balansmanagement

Balans vinden met willen, voelen, doen en denken vind ik persoonlijk erg moeilijk.

Ik kan je een voorbeeld geven over opleiding/trainingen/cursus en mijn worsteling om daar een balans in te vinden.

Ik vind het prachtig om opleidingen, trainingen over autisme te volgen. Het is gewoon een kick. Ik wil mij persoonlijk ontwikkelen, zodat ik mijzelf beter kan begrijpen. en de volwassenen met autisme nog beter kan helpen.

Ik heb in 2019 diverse opleidingen gevolgd;

  • – Brain blocks
  • – teken je gesprek
  • – ontdek autisme
  • – basiscursus geef me de 5
  • – begin verdieping autismecoach opleiding

Prachtig mooi allemaal, maar dit heeft mij te veel energie gekost. De WIL was te groot, ik DOE het zonder bij NA te DENKEN. Ik Let niet op hoe ik mij na de tijd VOEL.

Ik kan je zeggen na een dag opleiding of twee daagse opleiding zit ik totaal in de rode fase: overprikkeld, 2 dagen geen energie meer -> gevolg plat op de bank, niet concentreren, komt niets meer binnen ik loop als een mummie.

Je kunt dan makkelijk zeggen, dan doe je de opleiding toch niet. Nou zo makkelijk gaat het niet. Mijn interesse is studie over autisme en daar focus ik mij helemaal op. Ik ga er helemaal voor. Het is ook dat ik dan bang ben dat de opleiding eenmalig is. Als het een interessante opleiding/training is ga ik het doen zonder bij na te denken wat de consequenties zijn.

In 2020 had ik alleen verdieping autismecoach opleiding. Dit is een 2daagse opleiding. Nu heb ik geprobeerd meer naar mijn geVOEL te luisteren, zoals ‘s middags de opleiding te volgen, of langere pauzes te nemen. Ook aangegeven dat het niet meer lukt, de grens aangeven. Dit is al heel wat voor mij.

En weet je om dit zo te doen heb ik meer energie over. Ik was nog helder en niet zo moe.

Over Miranda

Mijn naam is Miranda Schoot, ik ben 48 jaar en woon in Harlingen. Samen met mijn man hebben we 1 zoon van 17 jaar. Sinds 2010 weet mijn zoon dat hij autisme heeft en ik weet het sinds 2013.

Ik weet hoe grillig autisme kan zijn en ook ik heb dieptepunten meegemaakt zoal op het werk en thuis zoals bv. depressie en burn out.

Gerelateerde artikelen

Ik en zelfzorg

Ik en zelfzorg

Voordat ik mijn eerste burn-out kreeg in 2011, ging ik alsmaar door, totdat ik letterlijk en figuurlijk neer viel. Ik nam geen rust, slapen ging niet meer. Op het laatst sliep ik maanden niet, maar ging wel naar het werk. Ik vond het werk te belangrijk.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin