Inlevingsvermogen

Mijn man heeft al een paar keer gehad, dat hij door zijn rug schiet. Door bijvoorbeeld te zwaar tillen of door een verkeerde beweging.

Ik had daar nooit een beeld bij, hoe dat voelde. Ja het doet pijn, dat snap ik. Maar hoeveel pijn of wat voor pijn weer niet. Is het een zeurderig pijn of iets anders.

ik weet het nu. Vanmorgen hebben we de tuin gedaan. Er moest een zware steen verplaatst worden. Ach ik help wel even mee. 1 verkeerde beweging, het schoot gelijk in mijn rug. Ik kon bijna niet meer staan. Proberen te zitten, lukte ook al niet. Opstaan lukt ook niet erg. Zeggen ze ook nog, dat je in beweging moet blijven. Niet in dezelfde houding blijven zitten.

Het gaat wel weer over. Dit is wel een mooie voorbeeld. Als ik iets niet weet hoe iets voelt. Kan ik er ook niet veel over zeggen. Ik heb er totaal geen beeld bij, totdat ik hetzelf ervaar.

Geef een reactie