Kerst en oud en nieuw bij ons thuis

Ik vind de dagen rond de feestdagen altijd erg hectisch. Dit komt voornamelijk door de omgeving. Ik voel de sfeer van de mensen. De mensen zijn zo chaotisch, gestresst, onrustig, druk.

Hier word ik erg gespannen van en kost heel veel energie. Ik kan deze dagen ook niet veel hebben. Hier ben ik bewust van. Nu wel!

Ik houd er nu ook meer rekening mee door:

  • Minder op social media te kijken. Op social media word je al getriggerd met de feestdagen.
  • Reclamemails zeg ik de abonnement op.
  • Minder privé afspraken inplannen wat kan wachten, zoals de kapper. Hier heb ik helemaal geen behoefte aan. Aan je te zitten.
  • Meer rustmomenten inlassen.
  • Vaker de koptelefoon op.
  • Vaker nee zeggen, grens aangeven.

Het zijn van die kleine dingen, maar mijn emmer is al halfvol door de omgeving. Deze kleine dingetjes heb ik wel invloed op. Dit geeft controle en rust.

We hebben twee weken geleden het huis al versierd en vorige week de kerstboom. Normaal doen we het na sinterklaas, maar we werden getriggerd dor mensen. Zij waren het al aan het versieren. In de winkels werd je ook al heel vroeg getriggerd. Het huis versieren vind ik prachtig. Ik niet alleen, het hele gezin. Kaarsjes worden uitgestald. Dit vindt manlief erg leuk om te doen.

Kerstdagen

De kerstdagen zelf houden we rustig. We plannen eigenlijk niets in. De 1e kerstdag lekker thuis met het gezin. Niet moeilijk doen met het eten. Misschien spelletjes doen, we zien wel. Niets moet. Het gaat om het samen zijn!

2e Kerstdag misschien op visite. Dit weten wij eigenlijk ook nog niet. Hangt allemaal vanaf hoe wij ons voelen.

Oud en Nieuwjaar

Met oud en nieuw heb ik helemaal niets mee. Ik zie wel erg tegen het vuurwerk op. Ze mogen niet vuurwerk afsteken, maar dat doen ze toch. In oktober waren ze al bezig met knallen. Belachelijk gewoon.

Het is het onverwachte en de harde knallen waar ik totaal niet tegen kan. Je ziet mij 31 december ook echt niet buiten. Ze zoeken maar een andere gek.

Wat ik al eerder zei, oud en nieuw heb ik niets mee. Waarom moet je eigenlijk tot 24.00 uur opblijven? Wat heeft dat eigenlijk voor nut? Ik hou het ook niet vol. Ik doe geen oog dicht, de volgende dag ben ik ook nog helemaal op.

Uitgebreid eten doen wij ook niet echt. Tuurlijk halen we vanalles in huis. Maar we eten het bijna nooit op. Wij zitten al vol van eigenlijk niets. Deze dag zien we ook wel wat we gaan doen. We blijven wel thuis, omdat we de beesten niet alleen willen laten. Niet alleen voor de beesten, ik vertrouw het ook niet. Je weet nooit wat de mensen uitspoken. Ik heb het gevoel dat ieder jaar steeds agressiever wordt. Ondanks het verbod.

Na oud en nieuw ben ik ook helemaal klaar met de kerstversiering. Alles wordt weer opgeruimd. Dan is het wel kaal en saai. De oplossing is om bloemen en planten te kopen voor weer sfeer in huis te halen.

Fijne feestdagen.

Geef een reactie