Weekendje weg

In augustus hebben we bedacht om een weekendje weg. te gaan met het gezin.

Ik weet dat een weekendje weg voor mij geen ontspanning is, maar inspanning. Het kost mij alleen maar energie.

  • De aanwezigheid van mensen.
  • Andere omgeving, weinig slaap.
  • Je staat constant ‘aan’ .
  • Lopend buffet: zoeken wat je wilt hebben. Waar ga je zitten? Wat ga je eten?
  • Slenteren het hele weekend.
  • Uitzoeken wat je gaat doen.

Ik vind het altijd wel leuk en gezellig om weg te gaan.

Wanneer

Maar wanneer willen we weg. We hebben wel bepaalde voorwaarden waar we rekening moeten houden zoals :

  • Mijn man zit met zijn werk. Niet teveel dagen opnemen.
  • Dochter zit met haar school en heeft na het weekendje tijd nodig om te ontladen, omschakelen, ontprikkelen en uit te rusten. Dit kost haar wel paar dagen.
  • Ikzelf zit ook met mijn werk, ook tijd nodig om te ontladen, omschakelen, ontprikkelen en uit te rusten.

We hebben gekozen het weekend wanner de herfstvakantie begint. Zo kunnen we na het weekend nog een paar dagen bijkomen.

Waar

We willen dit keer in een hotel, all inclusive. Dit betekent wel dat we geen huisdieren mee mogen nemen. Voor ons een dingetje. Normaal nemen we de hond overal mee naar toe als we op vakantie gaan.

Huisdieren

Wij hebben een hond, poes, vogel binnen, duiven en 4 vogels buiten. Hond nemen we dit keer niet mee en de poes willen we nu niet alleen laten. Normaal red ze het wel, maar ze is 12 jaar. In principe redden de duiven en vogels wel. Genoeg eten en drinken geven voor het hele weekend.

we hebben wat bedacht. Mijn moeder een weekendje in ons huis. Zo is de poes niet alleen en de hond heeft oppas. Ons huis is ook meteen beveiligd. Perfect dus.

Voorbereiding

Mijn dochter en ik maken altijd een mindmap wat we allemaal mee moeten nemen. Dit keer willen we proberen niet teveel meenemen. We nemen altijd veel te veel mee.

Normaal ben ik de hele week bezig met de voorbereidingen. Dit keer niet. Veel te druk gehad met het werk, privé veel regelen tussendoor. Ik heb niet eens tijd gehad om de tickets uit te printen. Dit hoeft ook niet, ik heb het wel op telefoon. Maar als de WiFi het niet doet.. je weet het maar nooit. Ik heb nog net tijd gehad en energie over om gebruiksaanwijzing te maken voor mijn moeder over de beesten etc. Normaal heb ik dat al ruim van te voren klaar.

Vertrekken

‘ s morgens druk bezig geweest om alles schoon achter te laten. Duiven en vogels voor het hele weekend eten geven, zodat mijn moeder dat niet hoeft te doen. We mochten ‘middags pas in hotelkamer. Dat vind ik altijd wel jammer. Wachten duurt altijd zolang.

Eerst even nog koffie drinken met moeder en daarna weg. Toch wel raar hoor om de hond zo achter te laten. Voelt in het begin niet goed en onwennig. Zelfs zielig. Hij kan altijd zo zielig kijken onze treurwilg. Maar we weten hij is in goede handen en heeft een vriendje, de hond van mijn moeder:). En de kat is ook niet alleen. Dit geeft weer een goed gevoel.

Aankomst hotel

Dit vind ik altijd een beetje hectisch. Inschrijven, naar de hotelkamer, zoekende. Nieuw natuurlijk de corona app. Voordeel was dat We op zaterdag aankwamen. Het was niet druk bij de incheckbalie. We waren de enige. Yes, alle tijd. Voordeel was ook dat mijn dochter en ik al eerder in dit hotel zijn geweest paar jaar geleden. Alleen voor manlief was het nieuw.

Hotelkamer + overige

Eerst het hotelkamer bekijken. Ik werd al gek van de ventilator in toilet/badkamer. Dat ding kon niet uit, helaas. Dus heel weekend verbannen aan het geluid. ‘S avonds hoorde je het ook. Gelukkig heb ik met het slapen oordopjes in en hoor ik het minder.

Meteen op onderzoek uit, wat er te beleven valt in het hotel. Je loopt wat af in het weekend. We hebben gepoolt, sjoelen, pingpongspel of zoiets en ga maar zo door. Zitten, mensen bekijken. Dit vind ik prachtig en lekker gegeten, ontbijt, lunch en avondeten. ‘ avonds nog muziek gehoord. We hebben genoten.

De volgende dag kon je al merken dat we moe waren van het geslenter 1e dag. We hebben het rustig aan gedaan. Wel natuurlijk even poolen en sjoelen. Niet laat op bed, dat hielden we niet vol. We waren allemaal erg moe.

Naar huis

We moesten voor half elf uit hotelkamer. Dit is voor ons geen probleem. Ik ben toch altijd heel vroeg. Je mag nog wel gebruik maken van de faciliteiten, maar wij zijn voor de koffie al thuis. Wat moet je daar nog langer doen.

Slot

Dit weekend was erg leuk en gezellig. Wel erg vermoeiend en ik ben nu nog aan het bijkomen. Mijn hoofd is nog erg moe.

We hadden het alle drie wel even nodig. De laatste paar weken was veel onzekerheid, geregel, en druk met het werk en school Even Afleiding en andere omgeving.

Het is altijd zo dubbel. Leuk om weg te gaan, maar ben ook weer blij om thuis te zijn.

Geef een reactie