Doorzettingsvermogen kwaliteit en een valkuil

Een van mijn kwaliteiten is doorzettingsvermogen, maar het is ook echter een valkuil bij mij. Ik zal je vertellen waarom.

Valkuil

Vanaf de geboorte van mijn dochter tot haar 7e jaar ging ik maar door. Ik werd eigenlijk geleefd, zorgde niet echt voor mijzelf, maar meer voor mijn dochter. Als mijn dochter het maar goed heeft. Ik wist nog niet dat ik Autisme had. Er kwam zoveel op mij af. Ik nam teveel verantwoordelijkheid, teveel controle willen houden. Ik stond altijd voor iedereen klaar, ja weer teveel. Ik had eigenlijk geen plezier, ja aan de buitenkant had ik plezier.

Ja en toen ging het niet meer. Ik viel letterlijk en figuurlijk neer. Het was allemaal teveel geworden. Ik maakte fouten op mijn werk, wat ik niet zag. Hier werd ik op aangesproken, waar ik totaal niet tegenkon. Ik was mijn controle kwijt. De taken werden bij mij weggehaald en moest naar huis. Ik moest in de ziektewet. Whaaaaa, ik in de ziektewet. Dat kan toch niet. Ik ben niet ziek, nergens last van. Ik ben niet verkouden. Nee dat klopt. Ik was mentaal ziek. Dit wilde ik niet inzien.

Ik kwam thuis te zitten. De muren kwamen op mij af. Stapelgek werd ik ervan. Wist nog steeds niet dat ik autisme had.

Kwaliteit

Motivation is the driving force that causes the flux from desire to will in life. Stick figure rising levels of success

Ik vond het heel lang duren, wilde wel sneller van 4 uren naar 16 uren. Maar dat kon niet. Ik baalde enorm, erg verdrietig en boos op mijzelf omdat het niet lukte. Ik had hier geen geduld voor. Gelukkig had ik mijn omgeving die er vertrouwen inhad. Dit hielp mij enorm.

Eigenlijk moest ik na 2 jaar in de WIA, maar gelukkig mocht ik nog een half jaartje in de ziektewet. Wij hadden allemaal vertrouwen in dat 24 uur lukt. En het is gelukt.

Ik kan je zeggen dat ik na de ziektewet 2,5 jaar lang ook nog 32 uur hebt gewerkt, zoveel kracht had ik weer. Heerlijk was dat, genieten. Het lukte weer, ik had de controle.

Sinds 2018 heb ik een eigen praktijk. Ik begeleid jongeren en volwassenen die vastzitten in hun leven.

Ook geef ik workshops om de mensen meer inzicht te geven wat nu eigenlijk autisme voor een persoon betekent in thuis/werk of schoolsituatie, adviesgesprekken en lezingen over mijn persoonlijke verhalen.

Geef een reactie