Mijn Verjaardag

Vandaag ben ik jarig. Maar wat betekend eigenlijk zo´n verjaardag eigenlijk voor mij.

De meeste mensen zeggen: daar moet op gevierd worden, hoort visite bij, gezelligheid, hoe meer ziel hoe meer vreugde.

Ik zie het toch anders. Voor mij is de verjaardag vol met prikkels. Paar jaar geleden heb ik ook altijd mijn verjaardag gevierd met visite. Dat hoort zo, dan doe ik het ook. Maar ik was de volgende dag of 2 dagen later helemaal op. Iedereen praat door elkaar heen. Je weet niet wanneer en hoe laat iemand komt. Klaar staan, hapjes/drankjes geven, wanneer doe je dat. Natuurlijk vind ik het gezellig dat de mensen komen. Ik hou ook wel van gezelschap. Maar in grote groepen, zeg ik niet veel, ik ben dan niet op mijn gemak. Je bent in belangstelling, daar hou ik ook niet zo van. Ik weet niet hoe ik mij moet gedragen.

Ook telefoontjes geeft mij dan teveel prikkels. Ja wat moet je allemaal zeggen. Ik weet het niet. Tegenwoordig is het nu allemaal veel makkelijker, via whats app, social media. Dit vind ik prachtig, allemaal felicitaties. Prachtig om te zien, dat heel veel mensen daar toch tijd voor nemen. Ik kan mooi in mijn eigen tijd, wanneer ik wil op reageren. Daar geniet ik van.

Normaal kan ik niet slapen, maar vannacht heerlijk geslapen. Dit komt vast ook dat ik gisternacht weinig heb geslapen. Vanmorgen werd ik wakker, ging naar beneden met de hond uit. Thuis gekomen, kwam mijn man naar mij toe. Ik was nog niet echt wakker en dacht wat moet hij nou. Ging hij mij feliciteren. Ik had er helemaal nog niet over nagedacht. Oeps😊.

Dit is wel een teken, dat ik niet gestrest en gespannen wakker ben geworden. Ik zie niet tegen deze dag op. Vanmorgen heb ik niets in de planning staan, dus ik kan rustig (hoop ik) met mijn website aan de gang, even wat rommelen, ordenen, administratie en de afwas. Vanmiddag wel weg, ook veel zin in. De locatie bekijken waar Karin en ik onze workshop Autisme Beleving circuit gaan houden. De dames aanmoedigen met het interview. Ook een leermoment: een beeld krijgen hoe een interview werkt en wat je kunt zeggen. Als ik een keer geïnterviewd word, dan ben ik tenminste voorbereid.

Ik zal wel laat in de middag thuiskomen, verder houd ik niets van mijn verjaardag. Heerlijk rustig bijkomen met zijn drieën.

Hier geniet ik van.

Geef een reactie