moe, moe en nog eens moe

Moe, moe en nog eens moe. Nee het is nog geen wintermoeheid. Dit ben ik meestal in december en januari.

De moeheid is vooral moe zijn van de coronaperiode. Het is niet zozeer het coronagedoe, maar bij elke persconferentie is het afwachten wat er nu weer komt.

Je weet niet waar je aan toe bent. Ben je net gewend aan de vorige maatregelen Komen er weer nieuwe strengere maatregelen.

Bij de vorige persconferentie mochten we nog bijvoorbeeld workshops geven. Yes! Maar Nu niet. Evenementen mogen niet, publieke gebouw 2 weken dicht, mensen moeten thuisblijven, alleen als het nodig is. Ik snap het allemaal wel hoor.

Alle voorbereidingen gedaan, zoals reclame op social media, website, flyers, locatie zoeken. Allemaal weer voor niets geweest. Dit is de tweede keer van het jaar dat de workshops niet doorgaan.

Wat gebeurt er bij mij met elke persconferentie

  • Voordat conferentie begint, gedachtes wat gaat er nu weer gebeuren? Welke maatregelen komen er? Gaat de workshop wel door?
  • De signalen zijn vooral weinig concentratie, hoofd chaotisch, geen overzicht, erg moe, nergens zin in, geen energie, controle verliezen, angstig en vooral terugtrekken. Als het aan mij ligt kom ik de deur niet meer uit.
  • De onzekerheid of de volgende workshop wel doorgaat.

Waarom kost het mij elke keer zoveel energie

  • Omschakelen van de ene maatregel naar de andere maatregel.
  • Verwerken van de informatie.
  • Veranderingen.
  • Onzekerheid.
  • Elke keer mijzelf opnieuw opladen naar positiviteit en doorgaan.

Hoe pak ik de draad weer op

Mijn draad oppakken duurt wel een paar dagen. Belangrijk voor mij is om het houvast te houden, anders kom ik helemaal de deur niet meer uit en Blijf ik op de bank zitten. Gelukkig heb ik mijn passie het werk: volwassenen met autisme begeleiden. Dit geeft mij namelijk energie. Ook heb ik mijn gezin.

Wat ook belangrijk voor mij is om het wel in balans te houden. Bij mij is het of alles of niets. Of ik ga de hele week niets doen of de hele week werken.  Ik heb het zo opgelost: maandag, woensdag en vrijdag mijn werk en dinsdag en donderdag niets doen. Alleen activiteiten, waar ik energie voor heb.

En natuurlijk mijn kwaliteit doorzettingsvermogen benutten.

Nu maar weer doorgaan en afwachten tot de volgende persconferentie over 2 weken.

Groet

Miranda

Geef een reactie