Weekendje weg, wat betekent dit voor mij

Voor de meeste mensen is het tot rust komen.

Dit is het voor mij echter niet. Het geeft mij heel veel onrust, stress, spanningen. Ik zal het je even uitleggen hoe het bij mij werkt.

Paar maanden geleden was ik erg enthousiast over een vakantiepark. Dit zag ik op Facebook verschijnen, mooie foto’s. Het was ook mooi weer. Mijn gedachtes: Ik wil hier ook wel heen met z’n allen. Gezellig weekendje weg. Ik denk dan niet aan; dat vakantie mij elke keer veel energie, spanningen kost. Wij gaan boeken, leuk heb er zin in.

De laatste week voordat we weggaan ben ik al druk bezig in mijn hoofd. Het weekendje komt steeds dichterbij. Het slapen wordt al moeilijker.

Samen met mijn dochter maken we een checklist wat we mee kunnen nemen. Een hele waslijst. (Voorbeeld checklist laat ik even niet zien i.v.m privacygegevens man/dochter)

Ik heb die week ook nog wat druk met het werk. Ik vind het werk leuk om te doen. Dit was naderhand niet echt verstandig en dat wist ik ook wel. Ik had namelijk het werk, de normale dingen zoals huishouding, dochter naar sport brengen/ophalen, privé afspraken. Dan komt het inpakken van de vakantie ook bij. Ik was het overzicht kwijt. Mijn hoofd was chaotisch en ik ben erg onrustig.

Het inpakken had ik niet eerder tijd voor op donderdagmiddag. Vrijdagmiddag gingen we weg. Je hebt misschien al in de gaten hoe het in mijn hoofd ging; tijdsdruk, paniek. Hier kan ik totaal niet tegen. Mijn energie was al aardig in de min. Op karakter dus.

Ik heb weinig tot niets geslapen. Vrijdagmorgen heb ik nog even wat gedaan op kantoor. Dit wilde ik voor het weekend afhebben, anders hou ik dat het hele weekend in mijn hoofd. Ik kon mij niet goed concentreren; ik had natuurlijk weekendje weg in mijn hoofd. Het is gelukt, duurder wel wat langer.

Dit gedaan te hebben, wil ik het huis schoon achterlaten. De afwas, stofzuigen etc. Mijn man deed de tassen in de auto. Mopperend dat het veel tassen waren. Maar ja, dit hebben we eenmaal nodig.

Dochter wilde eerst naar school, dus we moesten eerst haar ophalen en zo naar het vakantiepark. Eenmaal op het vakantiepark konden we het huisje niet vinden, dit was vond ik ook niet goed aangegeven. Dit geeft mij veel stress. Ik was al moe, door de voorbereidingen, weinig slaap, autorijden en nu ook nog zoeken;(

Deze dag hebben we verder ook niets gedaan. Helemaal op. Ook niet veel geslapen omdat het een hele andere omgeving is. Weer wennen aan geluiden (eigenlijk geen geluiden), ander bed.

Zaterdag en zondag was slecht weer, Dat maakt ons verder niet uit. We hadden spelletjes meegenomen, dus dat hebben we bijna het hele weekend gedaan. Zondag op maandag weinig tot niets geslapen; al druk bezig in mijn hoofd dat we de volgende dag weggaan en dat alles nog ingepakt worden in een korte tijd. Ik was dus al heel vroeg af om aan de slag te gaan.

We hebben alles ingepakt en zijn weggegaan. Voor de koffie waren we thuis. Ik was weer blij dat ik thuis was en kon mij weer neergeven. Ik heb nu rust.

Ik heb genoten, vooral met het samen zijn, maar het kost mij heel veel energie altijd. Het geeft zoveel onrust, stress etc. bij mij. Dit vind ik zo jammer.

Vaak denk ik, waarom kan ik niet gewoon genieten van de vakantie. Heerlijk uitrusten in een andere omgeving. Net als ieder ander mens. Dit doet mij wel zeer.

Ik kan wel zeggen om niet meer weg te gaan, alleen maar thuisblijven. Maar dan kom ik ook nergens meer. Mijn wereldje wordt dan wel erg klein. Ik vind het ook wel leuk om ergens heen te gaan.

Gelukkig heb ik deze week bijna niets. Ik kan even bijkomen van het weekendje weg.

Groet,

Miranda

Geef een reactie