Balans vinden in Willen/doen, of denken/ voelen

De balans vinden met willen, voelen, doen en denken vind ik persoonlijk erg moeilijk.

Ik kan je een voorbeeld geven over opleiding/trainingen/cursus en mijn worsteling om daar een balans in te vinden.

Ik vind het prachtig om opleidingen, trainingen over autisme te volgen. Het is gewoon een kick. Ik wil mij persoonlijk ontwikkelen, zodat ik mijzelf beter kan begrijpen. en de volwassenen met autisme nog beter kan helpen.

Ik heb in 2019 diverse opleidingen gevolgd;

– Brain blocks

– teken je gesprek

– ontdek autisme

– basiscursus geef me de 5

– begin verdieping autismecoach opleiding

Prachtig mooi allemaal, maar dit heeft mij te veel energie gekost. De WIL was te groot, ik DOE het zonder bij NA te DENKEN. Ik Let niet op hoe ik mij na de tijd VOEL.

Ik kan je zeggen na een dag opleiding of twee daagse opleiding zit ik totaal in de rode fase: overprikkeld, 2 dagen geen energie meer gevolg plat op de bank, niet concentreren, komt niets meer binnen ik loop als een mummie.

Je kunt dan makkelijk zeggen, dan doe je de opleiding toch niet. Nou zo makkelijk gaat het niet. Mijn interesse is studie over autisme en daar focus ik mij helemaal op Ik ga er helemaal voor. Het is ook dat ik dan bang ben dat de opleiding eenmalig is. Als het een interessante opleiding/training is ga ik het doen zonder bij na te denken wat de consequenties zijn.

In 2020 had ik alleen verdieping autismecoach opleiding. Dit is een 2daagse opleiding. Nu heb ik geprobeerd meer naar mijn geVOEL te luisteren, zoals ’s middags de opleiding te volgen, of langere pauzes te nemen. Ook aangegeven dat het niet meer lukt, de grens aangeven. Dit is al heel wat voor mij.

En weet je om dit zo te doen heb ik meer energie over. Ik was nog helder en niet zo moe.

Het is wel omschakelen om het zo te doen. Ik ben nog lang niet in balans, maar ik heb een stap vooruitgezet om eerst te leren DENKEN en VOELEN ipv WILLEN, gelijk DOEN.

Geef een reactie