Even met de hond uit

In mijn hoofd had ik het al een tijdje. Ik kan wel weer met de hond lopen (normaal doet mijn man het) Het is goed voor mij, beweging, even uitwaaien, mijn hoofd legen.

Maar om de stap te nemen heeft volgens mij wel een half jaar of langer geduurd. Het zit niet in mijn structuur, in mijn dagritme.

Om iets te laten vallen in de structuur gaat iets sneller dan erbij te doen.

Waarom is dit dan zo moeilijk? Het is de stap nemen, dit kost heel veel energie. Als ik het 1x gedaan hebt, dan ga ik ook wel vaker. Het komt dan in mijn ritme. Volhouden is ook een dingetje. Als ik een paar keer niet ga, bv slecht weer of iets anders dan is het weer moeilijk om deze activiteit weer op te pakken. Het begint weer van voor af aan.

Je denkt het is toch heerlijk met de hond uit. Dat is ook wel zo, maar heel veel mensen vergeten dat dit ook prikkels meebrengt. Het is altijd zo dubbel. Ja ik heb beweging, hoofd legen na een zakelijke afspraak maar het betekent ook omgevingslawaai, zoals auto’s, mensen praten, honden blaffen, kinderen die naar school gaan, werkverkeer, ambulances met sirenes. Deze prikkels komen chaotisch binnen. Je kan zeggen, doe dan een koptelefoon op. Dit is ook niet altijd goed, dan wen je nooit aan de geluiden.

Op de hond letten als hij mensen ziet. Hij vraagt altijd aandacht aan de mensen en wil spelen met andere honden of katten. Hij gaat dan blaffen. Afstraffen dus, mensen begroeten die ik tegenkom. Ik ga gelukkig langs een rustige route zoveel kom ik niet tegen. Als ik ze zie met hond, ga ik aan de andere kant lopen.

Als ik thuiskom ben ik lichamelijk niet moe, maar vooral moe in het hoofd.

Waarom doe ik het eigenlijk nog. Mijn intrinsieke motivatie is, de hond heeft alle lol en daar word ik vrolijk van. Als ik deze motivatie hou, is het wel vol te houden.

Ontspanning is het niet voor mij.

Geef een reactie