Mijn Verjaardag

Vandaag ben ik jarig. Maar wat betekend eigenlijk zo´n verjaardag eigenlijk voor mij.

De meeste mensen zeggen: daar moet op gevierd worden, hoort visite bij, gezelligheid, hoe meer ziel hoe meer vreugde.

Ik zie het toch anders. Voor mij is de verjaardag vol met prikkels. Paar jaar geleden heb ik ook altijd mijn verjaardag gevierd met visite. Dat hoort zo, dan doe ik het ook. Maar ik was de volgende dag of 2 dagen later helemaal op. Iedereen praat door elkaar heen. Je weet niet wanneer en hoe laat iemand komt. Klaar staan, hapjes/drankjes geven, wanneer doe je dat. Natuurlijk vind ik het gezellig dat de mensen komen. Ik hou ook wel van gezelschap. Maar in grote groepen, zeg ik niet veel, ik ben dan niet op mijn gemak. Je bent in belangstelling, daar hou ik ook niet zo van. Ik weet niet hoe ik mij moet gedragen.

Ook telefoontjes geeft mij dan teveel prikkels. Ja wat moet je allemaal zeggen. Ik weet het niet. Tegenwoordig is het nu allemaal veel makkelijker, via whats app, social media. Dit vind ik prachtig, allemaal felicitaties. Prachtig om te zien, dat heel veel mensen daar toch tijd voor nemen. Ik kan mooi in mijn eigen tijd, wanneer ik wil op reageren. Daar geniet ik van.

Ik vind het mooi, dat de omgeving het respecteert dat ik mijn verjaardag niet houd. Ik weet niet of ze het echt snappen, maar dat is niet erg. Ik ben allang blij dat ze het respecteren.

Vandaag ook, de hele nacht niet geslapen. Onbewust ben ik er toch mee bezig. Ik weet dat er geen visite komt. Maar ik wil het toch netjes in huis hebben. We hebben ook wat in huis gehaald. Want ja, je weet het toch nooit heb ik in mijn hoofd. Ik hou overal rekening mee.

Ik had in mijn hoofd een rustige dag, niet veel doen, omdat ik niet veel heb geslapen. Maar het liep al gelijk anders. Verkeerde mailtjes sturen, fouten maken. WHAHAHAHAHAHAHAH, waaarom nu, waarom vandaag? waarom reageer ik ook eigenlijk gelijk op de mail? Niet eerst even goed kijken. Nee, gelijk doen. Eerst maar weer herstellen, gelukkig was C… bereid om mij te helpen en het op te lossen. Maar het kost wel weer energie en balen. Om dit los te laten, laten bezinken heeft tijd nodig.

Bewust heb ik op zo´n dag geen afspraken, want ik heb mijn hoofd toch niet bij. Dat weet ik. Bij uitzonderingen maak ik afspraken, maar liever niet. Dit kost me teveel energie om mij te focussen.

Ik vier natuurlijk wel even mijn verjaardag met mijn gezin. Vanmiddag als mijn man thuis is, dan nemen we 1, of 2 of 3….. en dan hebben we het erover. Wat op tafel, gezellig met zijn drieën.

De mensen hoeven het niet zielig te vinden dat ik geen visite heb. Ik vind het gewoon heerlijk om op zo´n dag geen visite te hebben. Dan geniet ik. Zo vier ik het liefst mijn verjaardag. Niemand (behalve mijn gezin) om mij heen.

groet Miranda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s