Had ik vroeger ook autisme?

ik weet sinds een paar jaar dat ik autisme heb.

Ik zit soms af te vragen, hoe had ik het vroeger dan. Had ik dan ook moeite met bepaalde dingen?

Het is mij nooit zo opgevallen. Op school had ik vriendinnen, ook beste vriendinnen. Ik kon wel met iedereen opschieten.

We gingen vaak op stap, we waren nooit thuis in het weekend. We kwamen als eerste en gingen als laatste weg. De vogeltjes floten naar ons in de vroege ochtend.

Naar concerten, feesten, weekenden weg niks was teveel.

Op verschillende sporten gezeten, zoals judo, gym, roeien en jaren op voetbal. Voetbal vond ik prachtig. Dit heb ik ook het langst volgehouden, leuke tijd gehad, vooral de derde helft was gezellig. Te gezellig😀.

Het werk ging altijd goed. Ik zat gewoon altijd tussen de collega’s, op de afdeling. Ik had helemaal geen last van prikkels etc.

weet je, ik had ook alles in de hand, onder controle. Geen tot weinig tijdsdruk. Ik had het overzicht. Ik was jonger, ik kon ook veel meer hebben.

Nu in deze maatschappij verandert er veel te veel. Je hebt meer tijdsdruk, minder controle.

ja dan komen de autismekenmerken ook meer naar voren. Vooral als ik spanningen, stress heb is het moeilijk om er mee om te gaan. Als ik lekker in de positieve flow zit is er niets aan de hand.

Het is voor mij elke dag zoeken naar de balans, draagkracht en draaglast. Het begint al bij het wakker worden, heb ik lekker geslapen of niet.

Geef een reactie