In het hoofd van Miranda; activiteit bezichtiging van onze huis

We gaan verhuizen naar Harlingen. Onze geboortestad, erg veel zin in.

Dozen inpakken vind ik prachtig werk, dat is geen straf voor mij. We hebben alle tijd, kan rustig de dingen bij elkaar doen, opschrijven op de dozen. Erg geordend.

Maar een bezichtiging van onze huis, dat is bij mij erg stressvol. Mijn hoofd raakt helemaal vol en is gefocust op 1 ding. Ons huis moet piekobello schoon zijn voordat de nieuwe bewoner komt kijken.

Dit kost mij heel veel energie en ik ben dan ook helemaal bekaf als de nieuwe bewoner geweest is. Reken maar dat ik zaterdag en zondag helemaal uitgeteld ben.

Wij hebben een huurhuis; de vastgoedmedewerker belde een week eerder. Ik had niet verwacht dat zo snel iemand komt te kijken. We hebben de huur 1 januari 2020 pas opgezegd. Ze gaf drie datums door, dinsdag, woensdag of vrijdag over een week. Ik natuurlijk zeggen vrijdag, heb ik nog even tijd.

Wat denk je, weinig slaap. Ik heb de bezichtiging in mijn hoofd. De volgende dag alles opschrijven wat er moet gebeuren voor de bezichting. De paniek slaat bij mij toe. Een hele lijst.

In mijn hoofd zie ik van alles en dat kan ik niet loslaten. Dit moet van mijzelf gebeuren. Anders zit ik niet lekker.

*De zolder; vloerbedekking ziet er niet uit, schoongeboend worden. Dit heb ik zondag gedaan. Ik zag vandaag weer wat, morgen maar even doen.

*slaapkamers; de kleding liggen scheef in de kast, moet netjes. Alles moet weg, wat er niet hoort. Dit hebben we dinsdag gedaan.

* kantoor; moet perfect zijn, dingen wegdoen, flipover aantekeningen leeg.

*badkamer; in mijn ogen, douchecabine is niet schoon, heb get vandaag 2x ontkalkt. Nog niet perfect. Dit zint mij niet, maar ik ben opgehouden. Moet meer doen.

* keukenkastjes schoongemaakt, ik zag allemaal vlekjes. Kan ook vlekjes zijn dat ik teveel heb gedaan.

*woonkamer moet ik nog doen, morgenvroeg de laatste dag perfect maken.

* tuin; vandaag aangeveegt. Hangt nog vanalles, maar dit moet ik maar loslaten.

De hele week slecht geslapen, pijn in het hoofd van. Ik ben veel te veel bezig met de bezichtiging.

Gisteren 2 advil ingenomen om de dag door te komen. Ik kan ook niet veel hebben, erg moe.

Ik weet dat de nieuwe bewoner alleen gaat kijken en er wel doorheen ziet. Maar toch, mijn hoofd gaat zijn eigen gang.

Ik zal blij zijn dat het vrijdagmiddag is. Dan kan ik alles loslaten en weer verder met inpakken. Dit geeft mij weer energie.

Geef een reactie