Verhuizen

In september zag ik op de site van woningbouw Harlingen een leuk huurhuisje, een hoekwoning. We wilden altijd al een hoekwoning. Met manlief over gepraat en we hebben ons ingeschreven op dat huisje. We kwamen gelijk bovenaan de lijst staan, omdat we al meer dan 7 jaar ingeschreven staan. De deadline was een week later en we hebben het huisje gekregen. We mogen naar Harlingen. Half november/begin december verwacht ik de sleutel te krijgen. Dit betekend dat we weer verhuizen, chaos, stress, bezichtiging, inpakken en ga maar zo door.

We wonen net 1,5 jaar in Leeuwarden, een mooie nieuwbouw huurwoning. Net een hele verhuizing achter de rug. De lege dozen hadden we net allemaal weggegooid.

Voor Leeuwarden hebben we 18 jaar in Easterein (koopwoning/boerderij) gewoond. De boerderij heeft wel 7 jaar te koop gestaan. Daar heb ik nog een trauma van over. Ik wilde niet weer een koopwoning. Als ik wil verhuizen, wil ik gelijk weg en niet jaren wachten. Dat kan nu, een maandje opzegtermijn.

In principe wilden we wel van Easterein naar Harlingen verhuizen, maar we verdienden veel te veel voor een huurwoning van woningbouw in Harlingen. Particuliere huurwoning was toen niet zoveel. We hebben in Franeker gezocht, maar niets. In Leeuwarden kwamen we deze huurhuis tegen op de site van Funda. Gelijk gereageerd en we mochten kijken. Het is een nieuwbouwwoning, hoefde niet veel te gebeuren. Dat moesten we hebben.

Nu kunnen we wel naar Harlingen, onze situatie is gewijzigd. Ik vind het wel dubbel hoor. Eerst moet de situatie wijzigen, voordat je naar zulke huurwoningen kunt. Dit heb ik snel losgelaten. Als we naar Harlingen gaan, hebben we minder gereis met de auto. Geen gevlieg meer, meer rust. Dit vind ik erg belangrijk. Ik heb er erg veel zin in, duurt mij veel te lang natuurlijk.

Ik heb nu een mindmap/draaiboek gemaakt. Dit geeft mij veel rust in het hoofd. Ik vind zelf, dat ik nu alles wel aardig onder controle heb. We hebben vrijdag a.s. wel bezichtiging dit geeft me wel wat stress, tijdsdruk. Huis weer piekobello……

Geef een reactie