In het hoofd van Miranda; activiteit paardencoaching en uiteten

ik ga wat vaker een blog schrijven hoe het in mijn hoofd gaat als ik een activiteit heb. Vandaag is het activiteit paardencoaching en daarna gezellig uiteten.

De paardencoaching begint begin van de middag. Je zult denken, o, alle tijd, geen last van spanning en prikkels. Maar zo werkt dat niet in mijn hoofd.

Ik zal je in grote lijnen vertellen: het begint ´s morgenvroeg al in mijn hoofd te ratelen. Eigenlijk gisteren al, want ik wil wel weten waar ik heen moet. Adressen opzoeken hoelang ik moet rijden. Zijn 2 verschillende adressen: 1 van Paardencoaching en 1 van uiteten. Dus uitzoeken van huis af naar locatie paardencoaching en uitzoeken van locatie paardencoaching naar locatie uiteten. Dat weet ik nu, helder.

De dag begint met dochter naar school, man naar het werk (normaal). Ging nog even boodschappen/eten halen voor hun. Het lukt hun zelf niet, zij komen ook laat thuis. De hele week niet eerder tijd voor gehad, ook van alles te doen gehad. (prikkels bij, structuur is een beetje anders).

Nadenken, wat moet ik nu aantrekken, andere schoenen. Ik weet: oude kleding en geen simpele schoenen aan; Je staat in zo´n zandbak bij een paard. Het is gelukt, de kleding uitzoeken, maar wel met moeite. Twijfel; kan dit wel. (prikkels bij). Extra kleding mee, omdat ik ook uiteten ga. Wat moet ik nu meenemen. (prikkels bij) Ik moet nog schrift/pen en het e-book klaarleggen en niet te vergeten meenemen. (prikkels bij).

Op zo´n dag, lukt mij niet echt taken te doen wat ik normaal doe. Ik heb mijn hoofd er niet bij. Mijn hoofd is echt gefocust op de activiteit van vandaag.

Ik weet dat ik 13.00 uur op locatie moet zijn en wanneer ik weggaat. Van te voren tanken, is niet helemaal leeg, maar ik wil een volle tank. Anders kijk ik elke keer naar de tank. Ik wil niet te laat komen, meestal wil ik een half uur eerder aanwezig zijn. Dan kan ik even om mij heen kijken, wat voor omgeving het is. Ik ben er nog nooit geweest, dus onbekend (prikkels bij). Gaat geen prikkels af, want op zo´n dag lukt het mij niet echt te ontspannen.

Paardencoaching heb ik al eerder gehad, weet hoe het ongeveer gaat. Dat scheelt weer. Het duurt 4,5 uur. Opletten etc (prikkels bij)

Na de paardencoaching gaan we dus gezellig uiteten. Is wel gezellig, maar geeft mij ook heel veel spanning. Onbekend locatie en sociale interactie. Sociale interactie lukt mij wel, als het maar niet te grote groep is. Het kost mij wel heel veel energie door diverse zintuigelijke prikkels.

Dan vanavond weer naar huis in het donker. Hou ik ook niet zoveel van, maar doe het toch. Ik ga het niet ontwijken. Anders kan ik nooit weg. Ik weet dat het drie kwartier rijden is. (prikkels bij).

Thuis aangekomen, praatje met man en dochter. Ik weet en mijn gezin ook, dat in mijn hoofd niets meer binnenkomt. Slapen lukt niet meteen of wel, hangt er vanaf. We zullen het zien vanavond. Ik weet wel dat ik helemaal bekaf ben door al de prikkels.

Normaal ben ik twee dagen helemaal op, weinig energie en doe ik rustig aan. Maar dat lukt niet echt , want morgen heb ik ook weer activiteiten staan. Zondag is de dag om echt niets te doen.

Geef een reactie