Van veel onrust naar rust in mijn hoofd

Voor het werk en de collega´s hoefde ik niet weg, maar de organisatie gaf mij op het laatst te veel onrust in mijn hoofd. De organisatie wordt steeds maar groter en verandert alsmaar.

Voor de organisatie is het alleen maar goed, dat het veranderd, maar voor mij niet. Ik heb heel veel moeite met o.a. veranderingen, omschakelen en onverwachte gebeurtenissen.

Ik kwam steeds in de ziektewet, omdat het mij elke keer te veel werd door de veranderingen etc.  Het stapelde maar op de prikkels.

Op het laatst bracht het werk nog alleen maar negatieve energie. Ik moest me elke keer weer opladen om naar het werk te gaan. Elke keer in de ziektewet, daar kon ik ook niet mee omgaan.

Gedachtes gingen: Dit ben ik niet, normaal was ik nooit ziek. Ik word er gek van. Normaal ging ik altijd door, had altijd plezier in het werk, maar op het laatst niet meer. Ik wist niet meer waar ik aan toe was.

Het was niet alleen de veranderingen op het werk, ook ik ben veranderd. Ik werkte niet alleen in loondienst, maar ben ook autismecoach. Ik begeleid (jong)volwassenen met autisme. Dit is echt mij passie geworden.

Door deze passie werd de balans ook wat moeilijker met het werk in loondienst. Ik had het gevoel dat ik half werk leverde bij de organisatie en bij het coachen. Daar kon ik als perfectionist niet mee omgaan.

Ik had al eerder afspraken gemaakt om weg te gaan bij de organisatie, maar dat had ik teruggedraaid. Ik zag het niet zitten om weg te gaan, maakte mij te veel zorgen en durfde het niet meer aan. Wat doe ik mijzelf aan om weg te gaan, ik weet wat ik heb. Als mijn dochter ziek was, nam ik vrij. Financieel wist ik waar ik aan toe was. Ik kon thuiswerken, had op het werk een concentratieruimte, Leuke collega´s en ga maar zo door.

Dit kon echt niet langer doorgaan. Het gaf mij te veel onrust in mijn hoofd en kwam weer in de ziektewet. Ik heb de stap genomen om weg te gaan bij de organisatie. Dit was een hele moeilijke stap voor mij om deze keuze te maken. Ik heb wel met elkaar 22 jaar gewerkt bij deze organisatie.

Vanaf volgende week ben ik officieel niet meer in loondienst. De eerste paar weken toen ik daar niet meer werkte had ik het erg moeilijk. Voor mijn gevoel zat ik in een soort rouwproces. Er kwam niets uit mijn handen, erg emotioneel. Mijn gedachtes waren: ik laat mijn collega´s in de steek, ik heb gefaald, heb ik wel goede keuze gemaakt, Zo wilde ik niet weggaan, had heel wat anders in mijn hoofd.

Maar nu ik de stap genomen heb, zit ik lekkerder in mijn vel. Ik heb meer energie voor andere dingen, zoals mijn gezin, coachen en wat heel belangrijk voor mij is, ik heb heel veel rust in mijn hoofd.

Geschreven op 07 augustus 2019

Geef een reactie