Vakantieperiode

Voor velen betekend vakantie rust en genieten. Persoonlijk ervaar ik de vakantieperiode weinig rust. Ik ben altijd blij, dat de vakantieperiode voorbij is. De normale leven/structuur voor iedereen.

Mijn dochter en mijn man hebben vakantie en dan gaan we leuke activiteiten verzinnen door dagjes weg te gaan, zwemmen, terras zitten, pitch en putt, naar Amsterdam, Harderwijk en ga maar zo door. Wel erg leuk en gezellig hoor, maar dit kost mij dubbel zoveel energie. Dit komt doordat mijn dagelijkse structuur anders wordt, omschakelen, Andere prikkels tussendoor; zoals de geluiden, zonlicht, hoge temperaturen, nieuwe omgeving etc.

Ik ben ´s middags dan ook erg moe en lig dan niet laat op bed. Dit weet ik nu en accepteer dat. Mijn gezin ook, dochterlief heeft ook autisme en heeft daar ook last van.

We hebben besloten niet meer een week weg te gaan. Dit hebben we wel paar jaar gedaan, maar ik had totaal geen rust. Overdag deden we van alles en ´s avonds sliep ik niet veel, een te druk hoofd. In plaats van uitgerust terugkomen van vakantie was ik helemaal op.

Met dagjes weg zijn we ook de hele dag bezig, maar ´s middags zijn we thuis in mijn eigen rustige omgeving. Dit geeft al heel veel rust. De volgende twee dagen blijven we thuis om te ontspannen. Dan gaan we weer een activiteit verzinnen.

Ik heb het nu wel aardig in balans de vakantieperiode. Ik weet nu wat ik wel of niet moet doen. Dit komt door de Methode Rust bij Autisme. Wil je hier meer van weten, neem gerust contact met mij op.

Geef een reactie