Van overprikkeling naar actief en helder

Bij overprikkeling kun je verschillende ontspanningsoefeningen doen, zoals o.a.:

  • ontspan en ervaar je lichaam
  • aanspannen en ontspannen
  • concentreren op iets
  • stappen in een luchtbel

Dat werkt bij mij niet. Ik wist niet waarom. ik weet dat het verwerken van binnenkomende prikkels in mijn brein anders loopt.

Dankzij de training prikkelverwerking en autisme van ontdek autisme weet ik waarom het bij mij niet werkt.  Het denken/voelen en doen werkt bij mij apart en niet samen.

De mogelijkheid om lichaamssignalen en gevoelens te herkennen en/of reguleren niet goed inzetten of het kost heel veel aandacht. (tekst uit reader prikkelverwerking en autisme van ontdek autisme).

Ik mocht bij de training prikkelverwerking en autisme een verzwaringsdeken (van 8 kilo) gebruiken. Ik dacht eerst wat een zwaar ding en hoe kan de deken mij helpen.

Ik deed eerst maar mijn vest uit, want ik had het erg warm door de inspanning van de training. Toen de deken op mijn benen. De zwaarte van de deken voelde ik maar even, en ik werd heel snel rustig. Mijn balansmeter stond de hele morgen op rood (onrust van overmatige spanning), maar werd snel licht Oranje (actief, alert en helder).

Als je meer wilt weten over de balansmeter, dan is mijn tip: volg de trainingen van ontdek autisme. Je krijgt heel veel uitleg en ervaringsverhalen.

Ik heb echt heel veel baat bij voor mijzelf. Zo kan ik voor mijzelf en autisme helder maken. En ik kan dit wat ik allemaal weet meegeven aan mijn dochter en aan de (jong) volwassenen die ik begeleid.

Geef een reactie