Decembermaand

Decembermaand is voor mij altijd een maand met heel veel prikkels.

Allemaal (onverwachte) dingen; zoals kerstpakketten ophalen, verjaardagen, oudergesprek, dochter vakantie, man meer aanwezig thuis, jeugdarts, bijeenkomsten, kerstmis en oud en nieuw vieren, kerstcadeautjes kopen, kerstboom versieren, extra boodschappen halen.

Voordat ik het weet is mijn agenda weer volgepland. elke week heb ik wel iets. Het zijn wel allemaal leuke en belangrijke dingen, maar het kost heel veel energie.
Het gevolg is als ik het allemaal zo laat; dat het werken niet lukt, weinig concentratie, erg moe zijn. Ik heb gewoon teveel dingen aan mijn hoofd.

Dankzij de rustmethode van Marja Boxhoorn ga ik er veel beter mee om.

Ik maak nu meer keuzes wat ga ik wel doen/niet doen. Ik vind het nog wel moeilijk om keuzes te maken, maar hoe vaker ik het doe, des te makkelijker het word.

Ook neem ik meer tijd voor mijzelf, om ervoor te zorgen dat ik genoeg energie heb en niet overbelast raak.

Ik luister nu meer naar mijn eigen lichaam en volg mijn gevoel. Bijvoorbeeld volgende week hadden we overdag een afspraak staan bij de jeugdarts in Groningen en ´s avonds oudergesprek in Groningen. Ik vind het alle twee erg belangrijk. Ik ga nu de jeugdarts verplaatsen. Als ik denk dat het teveel word om naar het werk te gaan, dan werk ik thuis. En anders neem ik een paar dagen vrij. Dit deed ik paar jaar geleden niet.

Wil jij ook meer rust en minder stress en niet alleen met de decembermaand? Neem gerust contact met mij op.