Sinterklaas bij ons thuis

Voor onze dochter was Sinterklaasperiode geen feest. Ze zat elk jaar altijd vol met spanningen. Dit kwam vooral door teveel drukte in haar omgeving, zoals de kinderen waren erg druk op school, de leraren waren chaotisch en erg onrustig. Ze was daar erg gevoelig voor.  Onze dochter raakte heel snel overprikkeld, ze kon niet slapen. In groep 2 was ze gewoon te ziek om naar school te gaan.

Het begon al half november tot en met 5 december;

  • sinterklaasnieuws op televisie; dat vond ze niets aan.
  • drukte op school: kinderen erg druk natuurlijk en de leraren chaotisch en erg onrustig.
  • schoen opzetten: dat ging nog wel, als ze maar wist dat Sinterklaas en zwarte piet niet binnen kon komen.
  • Sinterklaas in het land: 1 a 2x zijn we naar een klein stadje (niet te druk) naar Sinterklaas geweest. Het ging haar om de pepernoten 😉
  • Cadeautjesavond: we deden het ´s middags, anders was het te donker en 1 uurtje. Onze dochter wilde niet thuis zijn, als Sinterklaas en Zwarte Piet kwamen. Zij ging naar opa en oma, zo kon de verstoppiet de cadeautjes verstoppen. Als ze wist dat de verstoppiet wegwas, kwam ze thuis en ging ze de cadeautjes uitpakken. Dat vond ze erg leuk om te doen.

We hebben dit een paar jaar aangezien. Toen ze in Groep 4 kwam hebben we het maar gezegd, dat Sinterklaas niet bestond. We hebben dat jaar nog wel Sinterklaas gevierd, alleen maar cadeautjes uitpakken.

Voor onze dochter was het niet leuk, maar ik vind wel dat de traditie Sinterklaasfeest wel gewoon door moet gaan. Het is echt een kinderfeest!

Geef een reactie

WordPress › fout
An error occurred while trying to perform a query: "SELECT DISTINCT * FROM wp_artistography_songs WHERE price = {449ceac31df689a33f35499fc45de937dd299cc237f6e97a78c91d0a58b1a83c}u ORDER BY id"