Stress signalen en stress oorzaken herkennen

Dit zijn de 1e twee stappen van de 7-stappenplan naar meer rust en minder stress.

Wat ik zo mooi vind aan deze twee stappen is dat het zo overzichtelijk is. Ik heb er echt baat bij. Je hebt een lijst, waar alle soorten stress signalen opstaan, zoals: lichamelijke- psychische-gedachten en gedrag. Je kan dan aangeven hoeverre je er last van heb (je kunt een cijfer geven of gewoon ja/nee). Bij Stress oorzaken heb je een overzicht van sociale-communicatieve-stress door omgeving-sensorische en stress door overbelasting aangeven. Hier kun je ook aangeven hoe vaak je er last van heb en waar, zoals op het werk, bij je vrienden, thuis etc.

Ik weet nu als ik bepaalde stresssignalen heb, wat de stress oorzaken zijn.

Neem bijvoorbeeld deze week. Normaal werk ik heel veel thuis, omdat het voor mij beter is. Ik kan mij thuis veel beter concentreren en er zijn minder prikkels.

Deze week ben ik 4 dagen naar het werk geweest, veel overleggen gehad, nieuwe werktaak uitleg gekregen.

Mijn stresssignalen erg vermoeid, zere ogen, warm gezicht, hoofd vol, komt niets meer binnen en weinig concentratie. De stress oorzaken zijn het licht, geluid van de koffieapparaat, collega´s die praten, ik praat met de collega´s, de deuren open/dicht.

Nu ik dit weet ga ik uit mijn werk niet veel andere activiteiten meer doen. Ik kan het nu ook makkelijker accepteren.

Wil jij ook weten wat jouw stress signalen/oorzaken zijn en wil je het overzichtelijk hebben of heb je andere vragen over de 7 stappen naar meer rust en minder stress neem gerust contact op.

Geef een reactie